Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AFP: Suriye ordusu İdlib yakınlarını bombalamaya başladı

AFP haber Ajansı Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne dayandırdığı haberinde Suriye ordusunun İdlib yakınlarında bombardımana başladığını duyurdu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, Perşembe sabahı topçu ve roket saldırısı, İdlib’in güneybatısındaki  Jisr el-Shughur kasabasını hedef aldı.  Suriye İnsan Hakları Gözlemevi başkanı Rami Abdel Rahman, “Bombardımanın saldırıya hazırlık aşamasında olduğunu ancak henüz karadan bir harekat başlamadığını” söyledi.
Suriye’de rejime yakın El-Vatan gazetesi, ordu birliklerinin bölgedeki isyancı ve cihatçı pozisyonlarını bombaladığını da bildirdi. 2015 yılından bu yana isyancıların elinde bulunan İdlib’in yaklaşık yüzde 60’ı El Kaide’nin eski Suriye iştiraki tarafından yönetilen Hayat Tahrir el-Şam tarafından tutulurken, geri kalanı rakip muhalefet grupları tarafından kontrol ediliyor. Suriye ordusu, geçtiğimiz aylarda  isyancılarla bir teslim anlaşması imzalamış olan müttefik Rusya’nın yardımıyla ülkenin kilit bölgelerini geri almıştı. İdlib , yoğun saldırılardan sonra Suriye ordusundan kaçan isyancılar ve siviller dahil olmak üzere yaklaşık 2,5 milyon insana ev sahipliği yapıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.