Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’nin dolar yerine milli para ile ticaret yapma planlarına Rusya’dan destek

Türkiye’nin ticarette yerel para birimi kullanma çağrısına Kremlin’den destek geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumartesi günü Türkiye’nin Çin, Rusya, İran ve Ukrayna gibi ülkelerle milli para birimleri üzerinden ticaret yapmayı planladığını söylemişti. Kremlin’den bugün yapılan açıklamada Rusya’nın tüm ülkelerle milli para birimleri üzerinden ticaret yapmayı tercih ettiği, ancak bu fikrin hayata geçirilmeden önce üzerinde çalışılması gerektiği kaydedildi. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, özel olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuya dair açıklaması sorulduğunda, konunun iki ülke arasındaki çeşitli temaslarda ele alındığını ancak milli para birimi uygulamasından önce detaylı bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Dimitri peskov

Dün Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı ve Maliye Bakanı Anton Siluanov da, ABD dolarının uluslararası ticarette tehlikeli bir enstrüman haline geldiğini belirterek; “ABD varlıklarına yatırımlarımızı önemli oranda azalttık ve azaltmaya devam edeceğiz. Dolar yerine de Euro ve Çin Yuanı gibi para birimlerinin kullanımını artıracağız” açıklamasında bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.