Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralyalı senatörün “Müslüman göçmenler sorunu”na Naziler’i çağrıştıran “Nihai Çözüm” önerisi tepki topladı

Avustralya’da Müslümanların ülkeye girişinin yasaklanması için referendum düzenlenmesi çağrısı yapan bir senatörün, Nazi’lerin soykırım politikaları için kullanmış olduğu “nihai çözüm” tabirini mültecilere atfen kullanması büyük tepki topladı.

Geçmişte sağ popülist “Tek Ulus” (One Nation) partisi üyesi olan, ancak Senato’ya çiftçileri temsil eden Avustralya Partisi’nden giren Queensland Senatörü Fraser Anning, parlamentodaki ilk konuşmasında; “bizler bir ulus olarak bu ülkeye gelecek olanların toplumumuzun tarihsel Avrupalı-Hıristiyan kompozisyonunu muhafaza etmeli ve dilimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi korumalıyız” dedi ve ekledi, “elbette göç sorununun nihai çözümü ise halk oylamasıdır.”

Anning’in konuşması siyasi yelpazenin her tarafından tepki çekerken, Lübnanlı bir göçmen olan Avustralya Partisi lideri Bob Katter ise, “harikulade, yüzde yüz katılıyorum, yapılması gereken budur” değerlendirmesi yaparak, tartışmaları hararetlendirdi.

Müslümanlar’ın topluma ayak uydurup entegre olmakta en çok güçlük çeken kesim olduğunu savunan Anning, “her Müslüman terörist değildir, ancak günümüzde her terörist Müslüman çıkıyor. Bu durumda neden daha fazla Müslüman getirilmek istensin” demişti. Muhafazakar Liberal Parti lideri ve Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ise, Anning’i kınayarak, “İslamcı teröristler de zaten diğer Müslümanlar’a ‘Avustralya sizin vatanınız değil’ diyor. ‘Sizi istemiyorlar, sizden nefret ediyorlar’ diyor. Müslümanlar’ı şeytanlaştırmaya çalışanlar teröristlerin ekmeğine yağ sürüyor” açıklaması yaptı.  

Nihai çözüm” tabirinin Nazi Almanyası’nda kullanıldığından haberi olmadığını söyleyen Senatör Anning eleştirilere aldırmadığını ve kimseden özür dilemeye niyeti olmadığını söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.