Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran’a Amerikan yaptırımları: Air France ve British Airways Tahran’a uçuşlarını iptal etti

Le Monde’un haberine göre, ABD’nin Ağustos ayında İran’a karşı başlayan yaptırımları sonucunda, Air France ve British Airways başkent Tahran’a uçuşlarını dondurdu.

Air France’tan yapılan açıklamada düşük kârlılık oranlarından ötürü Tahran’a uçuşların durduğu belirtildi. British Airways de benzer bir açıklama yaparak Tahran uçuşlarının ticari olarak kazançlı olmadığını ifade etti. BBC’nin aktardığına göre, British Airways iki yıl önce Tahran’a yaptırımlar hafifleyince doğrudan uçuşlarını başlatmıştı. Öte yandan Alman havayolu şirketi Lufthansa da İran’dan benzer bir şekilde çekiliyor.

Havayolu şirketleri dışında, başka büyük şirketler de yaptırımların devreye girmesi sonucu İran’da yapacakları yatırımları erteleme kararı aldılar. Fransız Air Liquide şirketi İran’da doğalgaz yatırımlarını durdurma kararı aldı. Fransız Total yine İran’daki miyarlarca dolarlık projelerinden vazgeçtiğini duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.