Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Adalet Bakanı Sessions’tan, kendisini suçlayan Başkan Trump’a yanıt: “Bakanlık hiçbir zaman siyasi mülahazaların etkisine girmeyecektir”

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions, başkanlık koltuğunda göreve geldiğinden bu yana en zor günlerini geçiren ve kendisini hedef alan ABD Başkanı Donald Trump’a yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Sessions; “Adalet Bakanlığı hiçbir zaman siyasi mülahazalardan etkilenmeyecektir” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz gün Fox televizyonuna verdiği bir röportajda; Adalet Bakanlığı görevini Jeff Sessions’a vermesinin sebebinin, Sessions’ın sadakatine olan inancı olduğunu söyledikten sonra Sessions’ın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını çünkü Adalet Bakanlığı görevini aldıktan sonra soruşturmalardan çekilmek istediğini dile getirmişti. Trump, Sessions hakkında; “Adalet Bakanlığı’nı hiçbir zaman idare edemedi” ifadelerini kullanmıştı.

Trump’ın eleştirilerine yazılı bir açıklamayla cevap veren Sessions ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ben Adalet Bakanı olduğum sürece Adalet Bakanlığı siyasi mülahazalardan etkilenmeyecektir. En yüksek standartları talep ederim ve bunlar karşılanmıyorsa da harekete geçerim”.

21 Ağustos Pazartesi günü ABD Başkanı Donald Trump, başkanlığı boyunca belki de en zorlu saatlerini yaşamıştı. Aynı saat dilimi içerisinde; Trump’ın başkanlık kampanyasındaki en kritik altı ay boyunca, kampanyanın direktörlüğünü yapan Paul Manafort, hakkındaki 18 suçlamanın sekizinden suçlu bulunmuş ve Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, hakkındaki sekiz suçlamayı kabul ederek, Trump’ın talimatıyla onla olan ilişkileri konusunda sessiz kalmaları için iki kadına ödeme yaptığını itiraf etmişti.

Eski kampanya yöneticisi Paul Manafort’un suçlu bulunup, eski avukatı Michael Cohen’in suçunu itiraf etmesiyle ABD Başkanı Donald Trump, başkanlığı süresindeki en büyük krizini yaşıyor. Öte yandan Özel Yetkili Savcı Mueller’in yürüttüğü Rusya soruşturmasında da belli bir aşamaya gelinmesi, bundan sonra neler olabileceği konusunda birçok soruyu gündeme getiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.