Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray yetkililerinin McCain için yazdığı “övgü dolu” taziye mesajını engelledi

Cumartesi günü hayatını kaybeden ABD’li siyasetçi John McCain’n cenazesi için hazırlıklar sürerken, Başkan Donald Trump’ın, Beyaz Saray yetkilileri tarafından McCain’in taziyesi için yazılan ve içerisinde “kahraman” ifadesi geçen açıklamanın yayınlanmasını engellediği iddia edildi. Trump ile McCain’in arasının uzun zamandır açık olduğu biliniyordu.

Zaman zaman aykırı siyasi tutumları nedeniyle kendi partisi olan Cumhuriyetçi Partili siyasetçilerin de hedefinde olan Vietnam gazisi ABD’li siyasetçi ve eski başkan adayı John McCain yaklaşık bir sene gördüğü kanser tedavisinin ardından geçtiğimiz Cumartesi günü 81 yaşında yaşamını yitirmişti.

McCain için 29 Ağustos Çarşamba günü senatörü olduğu Arizona eyaletinde, 31 Ağustos Cuma günü ise başkent Washington’da cenaze töreni düzenlenecek. McCain 2 Eylül Pazar günü, Maryland eyaletindeki Donanma Komutanlığı’nda bulunan mezarlıkta toprağa verilecek.

Öte yandan; ABD basınının üst düzey Beyaz Saray yetkililerine dayandırdığı haberlere göre; ABD Başkanı Donald Trump, arasının açık olduğu John McCain ile ilgili Beyaz Saray’dan yayınlanması planlanan bir taziye açıklamasını, içerdiği “övücü” ifadeler nedeniyle engellemiş. Bununla birlikte Trump, kendi Twitter hesabı üzerinden McCain’in ailesine bir taziye mesajı iletmişti.

John McCain ölmeden önce, cenazesine Donald Trump’ın katılmasını istemediğini belirtmiş, ABD’nin Trump’tan önceki başkanları Barack Obama ve George W. Bush’un ise katılmalarını vasiyet etmişti. Bunun yanında; ABD Başkan yardımcısı Mike Pence’in de törene katılması bekleniyor.

1981 yılından bu yana Arizona senatörü olan McCain, 2008 yılındaki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmuş ancak Barack Obama’ya karşı kaybetmişti. McCain son dönemlerde şimdiki Başkan Trump’a yönelttiği sert eleştirilerle tanınıyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.