Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekimde Ayvalık BAŞKA’dır: Başka Sinema Ayvalık Film Festivali, 5-10 Ekim’de düzenlenecek

Başka Sinema 5. kuruluş yılında Ayvalık’ta uluslararası bir film festivali düzenliyor. Başka Sinema Ayvalık Film Festivali, Kariyo & Ababay Vakfı ana sponsorluğunda 5-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalin direktörlüğünü Başka Sinema’dan Azize Tan ve danışmanlığını Fatih Özgüven üstleniyor. Festival boyunca dünyadan ve Türkiye’den 40’a yakın film sinemaseverlerle buluşacak, aynı zamanda festival boyunca söyleşiler, paneller, atölyeler ve konserler gerçekleşecek. Festival süresince her akşam Ayvalık ve Cunda’nın çeşitli mekânlarında açık hava film gösterimleri yapılacak.

Seçilecek Yılın Yönetmeni’ne Vakıf tarafından 100 bin TL para ödülü verilecek.

Festivalin Türkiye Filmleri bölümünde; dünya prömiyerini geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 71. Locarno Film Festivali’nde yapan ve Altın Leopar için yarışan, festivalden FIPRESCI Ödülü ve Ekümenik Ödül ile dönen Çağla Zencirci’nin Sibel, dünya prömiyerini birkaç gün önce 75. Venedik Film Festivali’nde yapan Mahmut Fazıl Coşkun’un yeni filmi Anons, Gürcan Keltek’in deneysel belgeseli Gulyabani ve Banu Sıvacı’nın Güvercin’i yer alıyor.

Uluslararası filmler arasında ise Burning, Le Livre D’Image, En Guerre, Whitney, Leto, Museo, Happy As Lazarro gibi filmler var. Açık havada da Kelebekler, Ölümlü Dünya, Loving Vincent, Zorba The Greek ile Mekanlar ve Yüzler gösterilecek.

Festival biletleri Biletiva üzerinden 10 TL olarak satışa sunulacak. Hafta içi gündüz seansları 65 yaş üstü izleyiciler ve öğrenciler için 5 TL olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.