Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Filistin Yönetimi’nin Washington Temsilciliği’ni kapatıyor

ABD, fiili olarak Filistin yönetiminin büyükelçiliği işlevi gören Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) Washington bürosunu kapatmaya hazırlanıyor. Wall Street Journall’ın haberine göre, kararı ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton bugün yapacağı konuşmada açıklayacak.

Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton

Trump yönetimi Ağustos ayında Gazze ve Batı Şeria’ya yapılan 200 milyon dolarlık ekonomik yardımın başka alanlara kaydıracağını duyurmuş, bu ay başında ise Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’na (UNRWA) yaptığı yardımları tamamen durdurma kararı almıştı.

Filistin yönetimi, ABD’nin Aralık ayında Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından Washington’daki FKÖ bürosundaki elçisini geri çağırmıştı. Washington, uzun süredir Filistin yönetimini kendi öngördüğü barış sürecini kabule zorluyor. Nitekim Donald Trump kesilen yardımların ancak Filistinlilerin İsrail ile barış masasına oturması halinde yeniden verileceğini söylüyor.  John Bolton’ın da bugün yapacağı konuşmada “ABD dost ve müttefik ülke İsrail’in daima yanında olacak. Filistinliler İsraille doğrudan ve anlamlı müzakerelere başlamayı reddettikleri sürece Washington’da temsil edilmelerine gerek yok” şeklinde bir ifade kullanacağı kaydedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.