Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cerebral Palsy nedir? Bilge Aksoy ile söyleşi

Caddebostan Sahili’nde 9 Eylül Pazar günü “Cerebral Palsy Farkındalık Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Bu yıl beşincisi düzenlenen kampanya için katılımcılarla bir saate yakın yürüyüş yapıldı.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı-Cerebral Palsy Türkiye tarafından bugüne kadar 30 bine yakın cerebral palsy hastalığı olan çocuk ve erişkinlere eğitim ve rehabilitasyon desteği sağlandı. Caddebostan’da yapılan “Cerebral Palsy Farkındalık Yürüyüşü” çocukların ve ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Ülkemizde her 1000 bebekten 4’ü Cerebral Palsy’li Doğuyor

Dünyada 17 milyon insanda görülen hastalık ile ilgili ve Cerebral Palsy Kaynak Geliştirme ve Kurumsal İletişim Müdürü Bilge Aksoy ile konuştuk. Gittikçe artan bir katılım olduğunu söyleyen Aksoy, başlarda 200 bin olan bağışlar 300 bin’e ulaştığını, geçtiğimiz sene ise 740 bin tl topladıklarını söyledi.

Temel sorun: Erişilebilirlik

Türkiye’de yaklaşık 600-650 bin kişinin cerebral palsy hastalığını yaşadığını söyleyen Bilge Aksoy, bu hastalığı yaşayan çocuklar ve erişkinlerin temel sorununun erişilebilirlik olduğunu söyledi ve

“Toplumun acıyarak bakması ailelerin hevesini kırıp içe kapanık olmasına neden oluyor. Dolayısıyla biz bugün böyle bir farkındalık yürüyüşü yaparak aslında çocuklarımızı topluma göstermek istedik” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.