Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İkinci Dünya Savaşı sonrası Avrupa’yı fotoğraflayan Eric Lessing hayatını kaybetti.

1939’da Nazilerin Avusturya’yı işgal etmesinden sonra genç yaşında ülkesini terketmek zorunda kalan Eric Lessing, 2. Dünya Savaşı’nın bitiminden sonra Avrupa’nın halini ve tekrardan kurulmasını belgelemek için geri dönmüştü. 20. yüzyılın ikinci yarısından sonra Avrupa’nın en önemli olaylarını belgeleyen 95 yaşındaki Eric Lessing 29 Ağustos’ta Viyana’daki evinde hayatını kaybetti.

Polonya’nın en önemli madencilik kenti Katowice sokakları, 1956

Babasını 10 yaşında kanserden kaybeden Lessing, annesini ve anneannesini de Almanya’daki toplama kamplarında kaybetmişti. Gençlik yıllarını İsrail’de geçiren Lessing, fotoğrafçılık yapmak için Avrupa’ya geri dönmüştü.

General De Gaulle 1958’de Cezayir’de Fransız taburunu selamlarken

İlk önce Associated Press’e daha sonrasında Magnum’a ve düzinelerce dergi ve gazete için fotoğraf çeken Lessing, 20. yüzyılın en önemli fotoğrafçılarından biri olarak tarihe geçti.

İsviçre Cumhurbaşkanı Petitpierre, Başkan Eisenhower’ı Cenevre’de selamlarken, 1955
Macar ayaklanmasının ardından Budapeşte sokaklarında cesetleri toplayan bir kamyon, 1956
Polonya’nın sahil kenti Sopot’ta bir güzellik yarışması

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.