Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalyan motosiklet yarışçısı 225 km hızda rakibinin frenine bastı, işinden oldu

Motor sporları dünyasının gündemine oturan olay, İtalya’nın Misona pistindeki Moto2 yarışı sırasında, iki İtalyan pilot arasında yaşandı. Marinelli Snipers takımı yarışçısı Romano Fenati, yarışın başında Stefano Manzi ile yaşadığı itişme sonrası pist dışına çıktı. Fenati, Manzi’nin öne geçmesine tepkisini ilginç ve tehlikeli bir biçimde gösterdi. Rakibinin arkasına düşen Fenati, Misano pistinin uzun düzlüklerinden birinde yanına yaklaştığı Manzi’nin aracının frenini sert bir şekilde çekti. Son hızla giden Manzi’nin, motorsikletinin dengesini koruyabilmesi ise hem büyük bir ustalık hem de büyük bir şans olarak değerlendirildi. Yarış otoriteleri, olayın kazasız sonuçlanması üzerine “Bu bir mucize!” dedi. 

https://www.youtube.com/watch?v=GOq89OsIhTg

Takımı işine son verdi, rakipleri ağır eleştirdi
MotoGP hakemleri Fenati’yi anında diskalifiye ederken, sonraki iki yarıştan da men etti. Kendi takımı Marinelli Snipers ise kontratını feshettiğini duyurdu. 

MotoGP’nin efsanevi Büyük Britanyalı pilotu Cal Crutchlow’un tepkisi çok daha sertti: “Motosiklete bir daha asla binmemesi gerektiği düşünüyorum. Pistler yeteri kadar tehlikeli yerler ve her gün canımızı tehlikeye atıyoruz, bir de kasıtlı teşebbüslerle karşılaşmamalıyız.”

Ölümden dönen Manzi ise çok sert bir açıklamadan kaçınırken, “O hareketin motor sporlarında yeri olmadığını düşünüyorum” demekle yetindi.

Fenati yarışın ertesi günü yaptığı basın açıklamasında, “Keşke Misano pistinde yaşadıklarımız kötü bir rüya olsaydı. Şahsıma yapılan suçlamaları anlıyor ve kabul ediyorum. Hareketlerimden olumsuz etkilenen herkesten özür diliyorum” diye konuştu. 

Sabıka defteri hayli kabarık olan Fenati, geçmişteki bir yarışta rakibini tekmelerken görülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.