Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Apollo 11’in Ay’a inişinin 50. yılında ‘The Moon’ sergisi

Danimarka’daki Louisiana Modern Sanatlar Müzesi’nde bugün açılışı yapılan, ‘The Moon’ adlı büyük ölçekli sergi, Ay’ın hayatımızdaki rolünü, önemini ve büyüleyici gücünü vurgulamayı amaçlıyor. 20 Temmuz 2019’a kadar açık kalacak sergide, insan oğlunun Apollo 11 uzay aracıyla Ay’a ayak basmasının 50. yıldönümü de kutlanacak.

Yuvarlak, beyaz kürenin sanat ve kültür tarihimize nasıl yansıdığını gösteren sergi, 200’den fazla eser ve nesneye ev sahipliği yapıyor. Galileo’nun ay haritasından Norman Foster’ın 3D basılmış ay tabanlarına kadar pek çok sanat eserlerini ve bilimsel çalışmayı sergide bulmak mümkün.

Sergi altı farklı tema altında toplanmış; Ay ışığı, selenografi, Ay efsaneleri, Ay’a iniş, uzay kolonizasyonu ve derin zaman.

Sergi sanat, film, müzik, edebiyat, mimarlık, kültür tarihi, tasarım ve doğa bilimlerini kullanarak gökyüzündeki en yakın komşumuzun canlı ve farklı bir portresini ortaya koyuyor. Ay hem sanatta hem de stratejik ve ekonomik etkileriyle yeni bir uzay yarışı için bir sıçrama tahtası olarak dikkatleri üzerinde toplamaya devam ediyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.