Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyayı Kurtaran Adam İngiltere’de: Türk Star Wars turnede

Cüneyt Arkın’ın kült filmi Dünyayı Kurtaran Adam bugünden itibaren İngiltere’de Scalarama Festivali kapsamında gösterime giriyor. The Guardian’da çıkan haberin özetini paylaşıyoruz:

1982 yılında bir Türk yapımcı bilimkurgu filmi çekerken finansal sıkıntılarla karşılaşınca bir çözüm yolu buldu: Star Wars filminden bazı sahneleri almak.

Filmin yönetmeni Çetin İnanç, 300 bin dolarla işe koyulmuştu. Kendi yaptırdığı uzay gemisi maketleri ve dekoru bir fırtınada yok olmuştu. İnanç bu durumu aşmak için Star Wars filminden bazı sahneleri aldı. Filmdeki birçok müzik de zaten Battlestar Galactica, Flash Gordon ve Indiana Jones filmlerinden alınmaydı. Ancak yapımcı ve sinema tarihçisi Ed Glaser’e göre bunun bir zararı yok. Glaser, “Film garip bir şekilde eğlenceli ve izleyenleri içine çekiyor” diye konuşuyor.

Ne var ki filmin biri hariç tüm kopyaları yok olmuş durumdaydı. Glaser eldeki tek kopyasını bulduğu ve üzerinde iyileştirme çalışması yaptığı filmin Scalarama Festivali’nde gösterileceğini belirtti. Scalarama, İngiltere’de farklı şehirlerde 30 gün boyunca devam eden bir film festivali.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.