Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Küba’da 15.000 elma tek bir müşteriye satılınca markete yaptırım uygulandı

Libération’un haberine göre, Küba’da bir süpermarketin çalışanlarının 15.000 elmayı tek bir müşteriye sattığı anlaşılınca, satışı yapan görevliler işten çıkarıldı.

Olay geçen hafta Kübalı bir gazetecinin Havana’da söz konusu markette satışa tanık olmasının ardından bunu blogunda yazmasıyla ortaya çıktı. Gazeteci Iroel Sanchez satışın dakikalar içerisinde gerçekleştiğini belirterek “Bir anda güçlü kuvvetli bir grup genç, elmalarla dolu kasaları hızlıca arabalara yükledi ve gitti. Tüm bunlar tek müşteriye gidiyordu” diye yazdı.

Özel sektörde faaliyet gösterme izni bulunan kamu şirketi Cimex’e bağlı markette yaşananlar daha sonra resmi yayın organlarında da haberleştirildi. Olayın ardından 8 çalışanın işine son verildiği açıklandı.

Küba tükettiği yiyeceklerin önemli bir kısmını ithal ediyor. Öte yandan, Küba yeni anayasasında yıllardır izlenen ekonomi modelini reforme edecek şekilde özel mülkiyet ve piyasa ekonomisi uygulamalarına izin veriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.