Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Genç İspanyol golf şampiyonu ABD’de ölü bulundu

El Pais’in haberine göre, 22 yaşındaki İspanyol Avrupa amatör golf şampiyonu Celia Barquín Arozamena, ABD’nin Iowa eyaletinde öldürüldü.

Barquín Arozamena’nın cesedine, devriye gezen kamp görevlilerinin içinde sopa dolu boş bir torba bulmasından sonra ıssız bir yerde ulaşıldı. Polisin açıklamasına göre, Arozemena’nın cesedinin boyun, baş ve gövde bölgelerinde bıçak darbelerine rastlandı. Yakalanan zanlının ellerinde ve yüzünde çizikler bulunması, genç kadının tecavüze uğrama ihtimalini akla getirdi. Gözaltına alınan cinayet zanlısı 22 yaşındaki Collin Daniel Richards’ın 2015’te silahla tehditten, 2017’de bir konuta saldırmaktan gözaltına alındığı belirtildi.

.

Iowa Üniversitesi’nde mühendislik okuyordu

Golf tutkunu bir ailede yetişen Arozamena, 2014 yılında ABD’ye gelerek Iowa Üniversitesi’nde mühendislik okumaya başlamıştı. Ancak hiçbir zaman golfa olan tutkusunu bırakmayan genç kadın hakkında İspanya Golf Federasyonu Başkanı Nacho Gervás, “Şüphesiz, golfte en yüksek yerlere geleceğinden emin olduğum bir oyuncuydu. Yüzünden gülümseme eksik olmazdı fakat görünüşünün arkasında çok güçlü bir karakter vardı” diye konuştu.

Genç şampiyonun ölümünden sonra doğduğu yer olan Cantabria’daki Puente de San Miguel şehrinde resmi yas ilan edildi. İspanya Olimpiyat Komitesi Başkanı, Yüksek Spor Komitesi Başkanı ve Iowa Üniversitesi taziye mesajları yayınladı.

İspanya’nın 2015 Avrupa Amatör Golf Şampiyonası’nda bronz, 2016’da ise gümüş madalya almasında büyük rol oynayan genç golfçü, 2018 Temmuz’unda ise tek başına Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanmıştı. Arozamena, dünya amatör golfçüler sıralamasında 44’üncü sırada yer alıyordu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.