Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kapuçino içmek ABD’de ideolojik bir sembol haline geldi

Le Monde’un haberine göre, kapuçino ya da kafe latte içmek, ABD’de üst sınıfların ve şehirlerde yaşayan eğitimlilerin ideolojik ve sosyolojik sembolü haline geldi. Haberin özetini paylaşıyoruz:

Pensilvanya Üniversitesi’nden iki araştırmacı “İlericilerin kapuçino içmesinin gerçek sebebi” adlı bir makale yayınladı. Buna göre, Fransa’da “Bobo” denilerek küçümsenen, şehir yaşantısı süren ve ilerici düşüncelerle birlikte ilerici bir yaşamı öne süren eğitimli bir kitle, kafeleri sıklıkla ziyaret ediyor. Latte liberali tanımı ise muhafazakârlarca onlara yakıştırılan küçümseyici bir isim.

Ortalama bir Amerikalının gözünde latte liberali iyi parası olan, bisikletle yolculuk yapan, alışverişini de organik ürün pazarlarından alan biri. Genellikle beyazlar arasından çıkan bu kişiler azınlıkların sorunlarına çok duyarlı değiller. Yoksulların durumundan endişeliler. Ancak halen araştırmacıların elinde kapuçino ve latteyi eğitimlilerin eğitimsizlere göre daha çok içtiğine dair net bir veri yok.

Ancak araştırmacıların gözlemlerine göre, kapuçino tüketimi küreselleşmeye açık yerlerde ve kişilerde daha çok tercih ediliyor. Öte yandan ABD’de klasik filtre kahvenin daha çok muhafazakârlar tarafından tercih edildiği belirtiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.