Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran’da, Irak ile savaşın yıldönümü posterinde İsrail askerleri kullanıldı

BBC’nin haberine göre İran’ın Şiraz kentinde, İran-Irak savaşının yıldönümü için hazırlanan posterde İsrail askerlerinin kullanıldığı ortaya çıktı. Afiş skandalı üzerine yetkililer soruşturma başlattı.

Şiraz’da bir meydana yerleştirilen ve üç askeri yan yana, bir kaya parçasının üzerinde bulutlara bakarken gösteren poster, uzaktan bakıldığında gayet sıradan görünüyor. Fakat askerlerin İsrail üniforması giydikleri ve M16 tüfekleri taşıdıkları şehirdeki dikkatli gözlerden kaçmadı.

1979’daki İslam Devrimi’nden itibaren İsrail’i haritadan kaldırma çağrıları yapan ve İsrail’i gayrimeşru, işgalci bir devlet olarak gören İran’da olay ciddi tepkiye yol açtı. Yerel medyaya göre, soruşturma başlatan Şiraz Şehir Meclisi Başkanı Seyyid Ahmed Daşgeyb, fotoğrafların İsrail askerlerine ait olduğu kesinleşirse “sorumlulardan hesap sormanın zorunlu hale geleceğini” söyledi.

Kadın askeri silmişler!

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Farsça twitter hesabı da olayla alaycı bir tweet paylaştı ve fotoğrafın orijinalini yayınladı. Orijinal fotoğrafta bir kadın askerin de yer aldığı ancak İran’da hazırlanan afişte kaldırıldığı görülüyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.