Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de emniyet güçleri 40 yıldır köle olarak çalıştırılan bir kişiyi kurtardı

İngiltere’nin Carlisle şehrinde çarşamba günü düzenlenen operasyon sonucu 58 yaşındaki bir kişi 40 yıldır alıkonulduğu ve zorla çalıştırıldığı evden kurtarıldı.

79 yaşında bir erkeğin gözaltına alındığı operasyon sonrasında yapılan açıklamada “mağdurun 18 yaşından bu yana, resimlerde görülen kulübede bir televizyon, bir sandalye, bir yer yatağı ve bir elektrikli ısıtıcı ile yaşatıldığı” belirtildi. Mağdur hastaneye kaldırıldı.

Meğer herkes biliyormuş!

Zanlının mağdura ev ve özel işlerini yaptırdığı tahmin ediliyor. Ayrıca mağdurun varlığı, alıkoyan kişinin ailesi ve komşuları tarafından da biliniyormuş.

Modern kölelik olarak tanımlanan bu suça İngiltere’de halen çeşitli formlarda rastlandığını belirten emniyet yetkilileri, vatandaşlardan bilinçli davranıp şahit oldukları bu tür durumlarda polise ihbarda bulunmalarını istedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.