Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özbekistan eski Devlet Başkanı Kerimov’un kızının İngiltere’deki mal varlığına yolsuzluk suçlamasıyla el konuldu

Britanyalı savcılar bir yolsuzluk davası kapsamında, 2016 yılında hayatını kaybeden Özbekistan eski Devlet Başkanı İslam Kerimov’un kızı Gülnara Kerimova’nın İngiltere’deki mal varlığına el koyma kararı aldı. Financial Times’ın haberine göre Birleşik Krallık Dolandırıcılık Ofisi’nin geçen çarşamba aldığı kararla, Kerimova’nın yanısıra kayıp işadamı Rüstem Madumarov’un Özbekistan’da yolsuzluk sonucunda elde edilmiş gelirlerine el konuldu.

Kerimov’un en büyük kızı olan Gülnara Kerimova’ya, ülkeyi 27 yıl demir yumrukla yöneten babasının koltuğu için en güçlü adaylardan biri gözüyle bakılıyordu. Fakat ilginç bir şekilde, 2014’te göz önünden kayboldu. Kerimova’nın adı geçen yıl; vergi kaçırma, zimmetine para geçirme ve devlet varlıklarına el koyma suçlamaları sonucu 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasıyla yeniden gündeme geldi.

İşkadını, diplomat, pop star…

Babasının sağlığında hem bir işkadını hem de bir diplomat olarak çalışan Kerimova, aynı zamanda sahne adı “Guguşa” olan bir pop star. 2010 yılında sızdırılan WikiLeaks belgeleri arasındaki ABD’ye ait bir diplomatik metinde, Kerimova’dan “soyguncu baron” ve “ülkede en çok nefret edilen kişi” olarak bahsediliyordu.

Halen nerede olduğu bilinmeyen Özbek işadamı Madumarov ise, 2014 yılında vergi kaçırma ve hırsızlıkla suçlanıp hapishaneye konulmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.