Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’deki Yargıç Kavanaugh protestosunda ünlülere gözaltı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği Yargıç Brett Kavanaugh, hakkında çıkan cinsel taciz iddiaları nedeniyle başkent Washington ve New York’ta protesto edildi. Protestolarda ünlü komedyen Amy Schumer ve oyuncu-manken Emily Ratajkowski’nin de aralarında olduğu çoğu kadın 300’ü aşkın kişi gözaltına alındı.

Trump’ın yüksek mahkeme üyeliğine aday gösterdiği Kavanaugh’a karşı dün New York Times Meydanı’nda ve Kavanaugh’ın şu andaki görev yeri olan Washington D.C. Temyiz Mahkemesi önünde protesto gösterileri düzenlendi. 

Gösterilerde gözaltına alınan çoğu kadın 300’ü aşkın kişinin arasında ünlü komedyen Amy Schumer ve oyuncu-manken Emily Ratajkowski de bulunuyor. Schumer aynı zamanda, Senato’nun azınlık lideri Chuck Schumer’ın da akrabası.

Manken ve oyuncu Ratajkowski, gözaltına alındıktan sonra attığı Tweet’te şöyle yazdı: “Bugün, birden fazla kadın tarafından cinsel saldırıyla suçlanan Brett Kavanaugh’un Yüksek Mahkeme adaylığını protesto ederken gözaltına alındım. Kadınların canını yakan erkekler artık güçlü pozisyonlara getirilemez.”

Kritik oylama bugün

ABD Senatosu’nda bugün yapacak oylamada, yargıç Kavanaugh’un üyeliğine onay verilmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Trump’ın Yüksek Mahkeme üyeliği için Yargıç Brett Kavanaugh’u aday göstermesinin ardından üç kadın geçmişte Kavanaugh’ın cinsel saldırısına uğradığını iddia etmişti.

Trump tarafından Yüksek Mahkeme’ye aday gösterilen Brett Michael Kavanaugh’a taciz suçlaması

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.