Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İPM-Sabancı Üniversitesi–Stiftung Mercator Girişimi’nin bu yılki ilk etkinliği: “Türkiye’deki Suriyeliler”

Sabancı Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Politikalar Merkezi’nin 7 yıl önce başlatmış olduğu İPM-Sabancı Üniversitesi–Stiftung Mercator Girişimi’nin bu yıl düzenleyeceği etkinliklerin ilk halkası dün İKSV’de gerçekleşti.

Etkinlik kapsamında düzenlenen “Türkiye’deki Suriyeliler” panelinde, Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılarla ilgili izlediği politikalar ve Türkiye’deki Suriyelilerin mevcut durumu, sağlık, eğitim, işgücü ve toplumsal cinsiyet bağlamında ele alındı.

Etkinlik İPM Direktörü Fuat Keyman’ın ve Stiftung Mercator Danışma Kurulu Başkanı Rüdiger Frohn’un hoşgeldiniz konuşmaları ve İPM-Mercator’un faaliyetlerini tanıtan kısa filmin gösterimi ile devam etti.

Medyascope.tv olarak izlediğimiz etkinlikte, panelin konuşmacılarından Hande Paker ile, toplumun Suriyeli sığınmacılara değişen bakışını ve medyanın bu değişimdeki rolünü konuştuk.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.