Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli’den Erdoğan’ın af çıkışına cevap: “MHP’yi uyuşturucuyla yan yana getirmek isabetsiz ve itibarsız bir isnattır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, verdikleri af teklifiyle ilgili “”50 bin tane uyuşturucu suçlusunun olduğu bir dönemde af çıkaramayız. Uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı bilinelim” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Twitter’dan yanıt verdi: MHP’yi  uyuşturucu suçuyla yan yana getirmek art niyet değilse, kesinlikle isabetsiz ve itibarsız bir isnattır.” AK Parti’den ise “Cumhurbaşkanımıza gösterilen saygı kırmızı çizgimizdir” açıklaması geldi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü Üsküdar-Çekmeköy metro hattı açılışında MHP’nin gündeme getirdiği af tartışmalarıyla ilgili şöyle konuşmuştu:

“Canım kardeşim boşuna uğraşma. Biz rastgele cezaevine girenlere cezaevi kapısını açmayacağız. Devlete karşı suçları devlet affeder. 50 bin tane uyuşturucu suçlusunun olduğu bir dönemde af çıkaramayız. Şahıslara karşı işlenen suçları devlet affedemez. Bu böyle bilinsin. Şimdi birileri ne diyor; af. Benim mağdurum ‘Ben affettim’ diyorsa o başka. Ama biz asla. O zaman adil hükümet olamazsınız. Biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı bilinelim.”

Erdoğan’ın bu sözlerine Devlet Bahçeli, bugün Twitter hesabından yanıt verdi. Bahçeli, ülkücü hareketi uyuşturucu suçuyla yan yan yana getirmenin isabetsiz olduğunu söyledi. MHP liderinin açıklamaları şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanı’nın Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılış töreninde yapmış olduğu konuşmayı, bu kapsamda şartlı ceza indirimiyle ilgili teklifimize yönelik değerlendirmelerini titiz bir bakış açısıyla takip ve analiz ettik.

Sayın Cumhurbaşkanı, “şimdi birileri çıkarmış af, ne affı?” ifadeleriyle birlikte aynen şunları dile getirmiştir: “Hele hele 50 bini aşkın uyuşturucunun cezaevinde olduğu bir dönemde biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?”

Elbette kastedilen Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Partimizi zan ve töhmet altında bırakmak asla doğru değildir. MHP’yi yüzeysel ve üstünkörü bir şekilde uyuşturucuyla, uyuşturucu suçuyla yan yana getirmek şayet art niyet değilse, kesinlikle isabetsiz ve itibarsız bir isnattır.

Uyuşturucuyla en çok mücadele veren, bu uğurda her türlü imkânıyla fedakârlık gösteren ‘birileri’ diye tabir edilen Milliyetçi-Ülkücü Hareket’tir. Şartlı ceza indirimiyle ilgili teklifimizi uyuşturucu temeline indirmek, tahrip ve tahrif etmek fahiş bir yanlış, fuzuli bir demagojidir.

Kanun teklifimiz 24 Eylül 2018 Pazartesi günü TBMM’ne sunulmuştur. Şu anda Adalet Komisyonu’nda görüşülmeyi beklemektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin değerli milletvekilleri teklifimizi tasvip etmiyorlarsa kabul etmezler, takdir ediyorlarsa onay verirler. Mesele bu kadar basittir.

Hiç kimseyi zorlayan yoktur, baskı kuran yoktur. Milletin temsilcileri hür iradeleriyle gereği neyse onu yaparlar. Karar ve yetki TBMM’nindir. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi’ni meydanlarda hakir görmek, tariz ve tenkitle suçlamak siyasi ahlak ve basirete asla sığmayacaktır.

Siyasi nezaket ve nezahet, aynı zamanda ittifak ruhu ve duruşu muhataplarına inkâr ve ihmal edemeyecekleri sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumluluğun ifa ve ifadesi millete verilmiş sözlerin, milli bekayı muhafaza azminin tezahürü ve teminidir.

AK Parti Sözcüsü Çelik: “Cumhurbaşkanımıza saygı kırmızı çizgimizdir”
Öte yandan; bugün bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bahçeli’nin bu açıklamalarına yanıt verdi. Çelik şunları söyledi:
”Cumhurbaşkanımız burada MHP’ye bir şey söyleyecekse, açıkça MHP’yi zikrederek söyleyebilir. Bunu son derece anlamsız bulduğumuzu ve yanlış bir değerlendirme olduğunu söylemek istiyorum. Bahçeli’nin açıklamasında Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı ifadelerin son derece yanlış olduğunu söylemek isterim. Tabii ki AK Parti camiası ve bütün milletimiz bu ifadeleri reddedecektir. Sayın Bahçeli’nin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı ifadeler siyasi nezaket ve yüklenen sorumluluğa uygun olmamıştır. Cumhur İttifakı kıymetli bir ittifaktır. Bu çerçevede de bakıldığında bu siyasi nezaketin gösterilmesi bizim için önemlidir. Cumhurbaşkanımıza gösterilen saygı bizim kırmızı çizgimizdir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.