Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Murat Yetkin blogunda yazdı: “Yalnızca ‘Yaşasın Cumhuriyet’ demek yetiyor mu?”

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogunda “Yalnızca ‘ Yaşasın Cumhuriyet’ demek yetiyor mu?’ başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yetkin’in yazısından satır başları şöyle:

“… Cumhuriyet kavramı, ne dünyada, ne Türkiye’de bundan 95 yıl önceki gibidir; içini demokratik hak ve özgürlüklerle dolduramıyor, hukuk devleti ilkeleriyle işletemiyorsanız anca kendinizi kandırırsınız.

Cumhuriyete laik, demokratik, sosyal hukuk devleti özellikleriyle, çoğunlukçu değil, çoğulcu demokrasi özellikleriyle, adil yargı, özgür basın, kadın-erkek eşitliği, kişi hak ve hürriyetleriyle birlikte sahip çıkamıyorsak, sorun var demektir.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.