Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli: “Döviz artınca etiketleri şişirenler, şimdi döviz inince neden etiketleri indirmiyorlar?”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, “Andımız bahanesiyle ölçüsü kaçan polemikler yaşanıyor. ‘Türk Milleti kimdir’ sorusuna cevap arayanlar, asıl siz kimsiniz?” dedi. Bahçeli’nin açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

“İstanbul Havalimanı’nın devreye girmesiyle gurur duyduk”

“Geçtiğimiz hafta 95’inci yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimiz her türlü bozguncu fikir ve fiile rağmen çok şükür kuruluş ruhuna uygun şekilde ayaktadır. 29 Ekim 1923’ün 95’inci yılında, 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanının İstanbul’da faaliyete geçmesinden de hakikaten sevinç ve gurur duyduk. Türk milletine yakışan, devletimizin ve Cumhuriyetimizin kazanımlarını teyit eden dev bir eserin hizmete girmiş olması Türkiye için önemli bir atılım ve gelişmedir.”

“10 Kasım ağıt döneminden ziyade Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün daha iyi anlaşılması için eşik olmalıdır”

“Yeter ki biz sağlam duralım, bir olalım, diri kalalım. Böyle olduğu sürece akınlar tutunacak dal bulamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti geleceğin süper gücüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e vefa borcumuz vardır. 10 Kasım’da aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünü yâd edeceğiz. Onun mizacında karamsarlık, karakterinde taviz ve teslimiyetin kırıntısı yoktur. Türk milletini yüksek hedeflere yönlendirmiştir.

Atatürk zorluğu yenmiş, zorbalara direnmiştir; entrikacıların senaryolarını boşa çıkarmıştır. 10 Kasım ağıt döneminden ziyade Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün daha iyi anlaşılması için eşik olmalıdır. Hâlâ onu idrak edemeyen yeminli Cumhuriyet hasımları vardır. Mirasına tahammülsüzlük, vandal ve vahşi bir tuzaktır.

Atatürk demek ‘Ne Mutlu Türküm’ diyen sözüne sadakattir. Atatürk demek Türk, Cumhuriyet, Samsun’dan İzmir’e kadar adım adım sahnelenen kahramanlık demektir. ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyenler emin olunuz ki, bizden değildir. Naçiz vücudu 80 yıl önce toprak olmuştur ancak bizlere bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti baki kalacaktır. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyorum. Ruhu şâd mekânı cennet olsun.”

“Ekonomik teröre karşı aslanlar gibi mücadele ettik”

“Üstesinden gelmemiz gereken konular bilinmektedir. Ahlak ve adabımızdaki tahribat ivme kazanmıştır. İnsanımız kaygılıdır. Maalesef trafikte, evde, işyerinde, siyasette kavga hâkimdir. Tokalaşmak yerine sıkılı yumrukla pozisyon alanlar, toplumsal barışa kast edenlerdir. Bu zihniyet giderek yaygınlaşmaktadır. Kadına saldırı, cinayet, taciz haberleri artmıştır. Bunlar yetmiyor gibi hayat pahalılığı her alanda insanımızın derdidir.

Konkordato otomatiğe bağlanmış gibi. Fabrikalar böyle bir zamanda niye yanar? Kimse aklımızla alay etmesin. Ekonomik teröre karşı aslanlar gibi mücadele ettik. İstikbal yürüyüşümüzü sekteye uğratmak rezilliktir. Fabrika yakmak, yanmasına müsaade etmek Türkiye’yi dinamitlemektedir. Yani sosyal ve ekonomik savaşa çekmektedir. Türkiye ekonomisi kur saldırısında büyük zarar almıştır. Ekonomideki durumlardan istifade sağlamak, en ufak esintide gemiyi terk etmek millete haksızlıktır. Vatandaşımız nereye kaçsın? Neyini yaksın? Nereye gitsin?”

“Dövizin artışı ile zam yapanlar indirim yapmazlarsa kazandıkları haramdır”

“Enflasyon canavarı çoktan başını kaldırmıştır. Merkez Bankası sene başında 7, sonra 13,4 olarak revize etmişti. Yıl sonu enflasyonu 23,4 olarak hedeflenmiştir. Yeni Ekonomik Program’da enflasyon oranı 20,8 olarak tahmin edilmişti. Enflasyonla mücadele kapsamında firmaların yüzde 10’luk indirimi görünen o ki yetersiz olmuştur. Dileğimiz ekonominin, piyasaların hareketlenerek canlanması, TL’deki kaybın süratla tamir edilmesidir.

Kur geçişkenliği ile indirimlerin insanlarımızın hayatına yansıması gerekir. Döviz artınca etiketleri şişirenler, şimdi döviz inince neden etiketleri indirmiyorlar? Yüzde 10’luk enflasyon indirimi ikram mıdır? Zam butonuna hemen basanlar, dolar gerileyince fiyatları neden indirmezler? Haksız kazanç vurgunculuktur! Dövizin artışı ile zam yapanlar indirim yapmazlarsa kazandıkları haramdır, zıkkımdır; burunlarından gelecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.