Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiliz ressam David Hockney’nin “Sanatçının Portresi (Havuzda İki Figür)” tablosu açık artırmada 90,3 milyon dolara rekor fiyatla satıldı

İngiliz sanatçı David Hockney’nin 1972 yılında yaptığı Sanatçının Portresi (Havuzda İki Figür) adlı resmi, New York’taki ünlü Christie’s Müzayede Evi’nin düzenlediği açık artırmada 90,3 milyon dolara satıldı. Tablo için ödenen astronomik rakam, yaşayan bir sanatçının eserine ödenen en büyük meblağ oldu.

Müzayedede iki kararlı alıcının birbiriyle kıyasıya rekabeti sonucunda tablo, 90,3 milyon dolarlık değere kadar ulaştı. Sanatsever alıcının adı açıklanmadı.

Daha önce yaşayan bir sanatçıya ait en pahalı sanat eseri rekorunu, Jeff Koons’un “Balloon Dog” adlı heykeli elinde bulunduruyordu. Bu eser 2013 yılında 58,4 milyon dolara satılmıştı. David Hockney’nin bir önceki müzayede rekoru ise 28,4 milyon dolardı.

Christie’s Müzayede Evi’nin İkinci Dünya Savaşı sonrası ve güncel sanattan sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alex Rotter, eylülde tablonun açık artırmaya çıkarılacağına dair yaptığı duyuruda, 1972 tarihli tablonun Hockney’nin eserleri arasında hem sanat tarihi hem de resim piyasası açısından en değerli parça olduğunu belirtmişti.

“Tablo, Avrupalı ve Amerikalı bakış açılarını aynı anda yansıtıyor” değerlendirmesinde bulunan Rotter, “(Havuzda İki Figür) 1960’larda Kaliforniya’nın güneşli sahillerinde yaşamaya gelmiş Avrupalı bir sanatçının, kendisini her iki kıtada yaşarken görmesinin bir temsili” demişti.

81 yaşındaki İngiliz ressam halen Kaliforniya’da yaşıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.