Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afganistan’da intihar saldırısı: En az 50 ölü

Afganistan’ın başkenti Kabil’de 20 Kasım günü son zamanların en kanlı intihar saldırılarından biri gerçekleşti. Kabil Havalimanı’na yakın bir düğün salonunda, Hz. Muhammed’in doğum yıldönümü sebebiyle toplanan yaklaşık 1000 din adamının arasına girerek üzerindeki patlayıcıları infilak ettiren saldırgan, en az 50 kişinin ölümüne, 80’den fazla kişinin ise yaralanmasına sebep oldu.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani saldırıyı kınayarak ülke genelinde yas ilan etti.

Din adamlarının toplandığı Kabil’deki düğün salonu, intihar saldırısının ardından bu halde görüntülendi. Fotoğraf: Rahmat Gul / AP Photo

 

Saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı

Geçmişte hem Taliban hem de IŞİD’in Afganistan örgütlenmeleri, Kabil hükümetinin ABD tarafından desteklendiğini gerekçe göstererek, hükümete yakın olan devlet ve din adamlarını hedef alan saldırılarda bulunmuştu. Ancak Kabil’deki son saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı. Taliban aksine, saldırıyla ilgisinin olmadığını açıklayarak saldırıyı kınadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.