Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hayvan hakları savunucuları, “katliam yasa tasarısı” olarak anılan tasarıyı Kadıköy’de protesto etti

Kurgu: Egemen Gök

Hayvan hakları savunucuları, “katliam yasa tasarısı’’ diye niteledikleri, sokak hayvanlarının hayatını kökten değiştirecek düzenlemeyi protesto etmek için dün Kadıköy’de bir araya geldi.

 “‘Hayvana şiddete ceza getiriliyor’ denilerek hayvanları yok etmeyi planlıyorlar”

Basın açıklamasını okuyan Faytona Binme Atlar Ölüyor Platformu’ndan Elif Ertürk, hayvana şiddete ceza getiriliyor iddiası ile sokak hayvanlarını yok etmek için harekete geçildiğini belirtti. Ertürk “Aldığın yere bırak hükmünü kelime oyunları ile değiştirip bütün hayvanları, belediyelerin ölüm kampı barınaklarına toplama bahanesi ile yok etmeyi planlıyorlar. 40 hayvanı barınakta açlık ve hastalıkla ölüme mahkûm eden belediyeler sizce, binlerce hayvanı bakımevlerinde yaşatırlar mı?” dedi.

‘’Hayvan hakları savunucularıyla hazırlanmayan her tasarı katliam ve sürgün getirecektir”

Tasarının kamuoyundan ve gönüllülerden gizlenerek hazırlandığını, hayvan hakları savunucularıyla birlikte hazırlanmayan her tasarının katliam ve sürgün getireceğinin altını çizen Ertürk, “Yasa tasarısı kamuoyu ve sivil toplumun bilgisine açılıncaya kadar sokaklarda olacağımızı duyuruyoruz. Yaşamın vazgeçilmez parçası olan can dostlarımızı sürgüne, toplama kamplarına, ölümlere göndermeyeceğiz’’ diye konuştu.

Tasarıda hayvanları bekleyen tehlikeleri ve hak savunucuların taleplerini Hayvanlara Adalet Derneği (HAD) Başkanı Avukat Hülya Yalçın ve Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) Koordinatörü Burak Özgüner ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.