Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jackie Chan’in kızı Etta Ng Chok, Kanadalı kız arkadaşı Andi Automn ile evlendi

Sosyal medyada evlilik cüzdanıyla poz veren yeni evliler, resmin altına “Hem sevgimizi birleştirdik, hem de yasalar nezdinde birleştik. Ne kadar acı çekmiş olsanız da, eğer aşktan vazgeçmezseniz o sizi bulur. Aşk naziktir, sizi yargılamaz. Aşk hem güçlü hem de zayıf olmaktır. Aşk çevrenizi değiştirmektir. Aşk zaferdir“ yazdı.
 
Takipçilerinin yorumlarla doldurduğu resim, Ng’nin ülkesi Çin’de ve dünyanın geri kalanında büyük ses getirdi.
Oyuncu ve dövüşçü Jackie Chan’in 1999 Çin güzeli seçilen Elaine Ng Yi Lei’den olan kızı Etta Ng Chok ve Andi Automn 2017’de beraberliklerini ilan ettiğinde, Chan başta olmak üzere ailelerinden destek bulamamışlardı. Belli bir işi olmayan Ng ve internet fenomeni olan Automn zor zamanlar yaşamış, geçen nisan ayında evsiz ve işsiz olduklarını, devlet yardımına muhtaç olduklarını açıklamışlardı. Çift içinde bulundukları durum nedeniyle de homofobik ailelerini suçlamışlardı.
Ng’nin annesi Elaine Ng, bir internet sitesine verdiği demeçle bu suçlamayı şöyle reddetmişti: “Eğer paraları yoksa herkes gibi iş aramaya başlamalılar. İşsiz olduklarını dünyaya ilan etmek, bu yolda yapıcı bir adım gibi gelmedi bana. Dünyanın her yerinde insanlar zor koşullarda çalışıyorlar ve ailelerinin bir ferdinin şan ve şöhretine bel bağlamıyorlar.
Hong Kong’da yaşayan çift, Automn’un vatandaşı olduğu Kanada’da evlendi. Hong Kong’da eşcinsel nikah kıyılamıyor ancak yurtdışında yapılan evlilikler yasal olarak tanınıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.