Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mariott Otelleri’nin veritabanı hacklendi: 500 milyon misafirin bilgileri korsanların elinde

Mariott International Otelleri’nin veritabanı hacklendi. Otelden yapılan açıklama göre, hackerlar otelin veritabanına yasadışı bir şekilde erişim sağlayıp, otelin 2014’ten beri ağırladığı misafirlerin bilgilerini ele geçirdi. Bilgileri ele geçirilen misafir sayısının 500 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.

Ele geçirilen bilgiler arasında pasaport ve iletişim bilgileri olduğu da belirtiliyor. Kredi kartı bilgilerinin hackerların eline geçip geçmediği ise henüz belirsiz. Otelden yapılan açıklamada, hangi şubelerde kalan misafirlerin bilgilerinin ele geçirildiğinin henüz netleşmediği fakat veritabanının Starwood markasına ait olduğu ifade edildi. Açıklamada, yetkililere gereken şikayetlerin yapıldığı bilgisi de yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.