Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Esrar Lüksemburg’da da yasallaşıyor

Lüksemburg esrarın yetişkinler için keyif amaçlı kullanımını yasallaştırmaya hazırlanıyor. Mutabakat Xavier Bettel’in başında olduğu yeni hükümetin koalisyon ortağı tarafından imzalandı; ancak tarih henüz kesinleşmedi.
Liberal Parti, Sosyalist Parti ve Ekolojist Lüksemburg Partisi’nin parafının yer aldığı mutabakatta “Esrarın keyif verici amaçlarla kullanımının yasalaştırılacağı” ifadesi yer alıyor. Buna göre esrarın ülke topraklarında satışı, bulundurulması ve tüketimi yasal olacak.
Lüksemburg’da esrarın tıbbi amaçlı kullanımı geçen haziran ayında yasalaşmıştı.
Öte yandan Bettel hükümetinin belirttiğine göre, esrar satışından elde edilecek gelir öncelikle uyuşturucu kullanımının önlenmesi ve meseleyle ilgili farkındalık yaratılması için kullanılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.