Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avusturya’da bir mahkeme, internette nefret söyleminde bulunan politikacıyı cezalandırdı

Twitter, etkili politikacıların sosyal medya hesaplarını ve paylaşımlarını silmek konusunda çekimser davranıyor. Bu çekimserliğinin sebebi olarak ise “bir dünya liderinin hesabını ya da tartışmalı paylaşımlarını kaldırmanın insanların önemli gelişmeleri kaçırmasına sebep olacağı” argümanını öne sürüyor.

Ancak Washington Post’ta yer alan bir habere göre, geçtiğimiz günlerde Avusturya’da bir mahkeme, tüm vatandaşlar için geçerli olan serbest konuşma kurallarının politikacılara da uygulanabileceğini gösterdi ve aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) üyesi Bruno Weber’in nefret söylemi içeren paylaşımını cezalandırdı.

Weber, kucağında bir bebek tutan beyaz ve beyaz olmayan iki erkeğin gösterildiği bir reklama yönelik ırkçı ve homofobik söylemlerde bulundu ve bu görüntüyü “iğrenç” olarak tanımladı. Paylaşımları yüzünden mahkemeye sevk edilen Weber, altı aylık bir rehabilitasyon programına katılma cezası aldı.

Bu programda Weber’e İnternette nasıl davranması gerektiği öğretilecek ve aynı zamanda Weber’in ırkçı ve homofobik düşüncelerinin olası kökenleri incelenecek. Nefret söyleminden pişmanlık duymadığı ve davranışlarında iyileşme görülmediği takdirde ise tekrar mahkemeye sevk edilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.