Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilyalı ünlü medyuma 200 kadından taciz ve tecavüz suçlaması

Herşey 76 yaşındaki Joao Teixeira de Faria’nın 4 kadın tarafından Globo Television kanalının bir programında tecavüz ile suçlanmasıyla başladı. Cuma günü yayınlanan programın ardından açılan soruşturmaya üç gün içerisinde 200 şikayet gelmiş.

Suçlamalar görülmemiş bir hızla çoğaldı

“Tanrı’nın Eli” ya da “Tanrı’nın John’u” lakaplarıyla bilinen medyum, arındırıcı bir enerjisi olduğunu ve içinde 30 doktorun ruhunun yaşadığını söylüyor. Hastalarını, kendisinin değil içindeki ruhların tedavi ettiğini söylüyor. Kendisi doktor olmayan Faria pek çok kez ruhsatsız klinik işletmek suçundan hapis ve para cezasına çarptırılmış.


Faria kadınları cinsel ilişki yoluyla arındırılacakları vaadiyle kandırmış ve zorlamış. Sadece kendisinde bulunan temiz enerjinin bu yolla müridlerine geçtiğini söylemiş. Savcılık, iddianamenin bazı tanıklıkların 10 sene öncesine dayandığını bazılarının ise güncel olduğunu belirtiyor.


2013’te Amerikalı televizyoncu Oprah Winfrey, Faria’yı programına konuk etmiş ve bir “iyileştirme seansı” milyonlarca izleyiciyle nakledilmişti. Ülkenin başkenti Brasília’ya 100 km mesafede bulunan Abadania kasabasında kliniği bulunan tarikatın dünyanın heryerine yayılmış binlerce müridi bulunuyor.

Globo televizyonunda yayımlanan programda, Hollandalı koreograf Zahira Leeneke Maus gözyaşları içinde, 2014’te Faria’ya daha önce yaşadığı cinsel tacizlerin travmasından kurtulmak için gittiğini anlattı. Maus, kliniğin banyosunda Faria’nın kendisini ilişkiye zorladığını ancak tecavüze uğramasına rağmen, medyumluk öğrenip başkalarına da yardımcı olabileceğini düşünerek bağırmadığını ya da kaçmaya çalışmadığını, zira bunu o zaman “büyük bir ayrıcalık” olarak gördüğünü söyledi. Faria’nın kliniğinden yapılan açıklamada iddialar reddedildi.

Medyumlar ülkesi

Oldukça dindar olan Brezilya’da nüfusun yüzde 83’lük kısmını Hristiyanlar oluşturuyor. Ülkede pek çok şan ve şöhrete kavuşmuş medyum, ruhani lider ve üfürükçü bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.