Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TCDD Faaliyet Raporları’ndan: Personel sayısı 2016’da 24 bin iken 2017’de 9 bine düştü

8 Temmuz 2018’de Çorlu’da ve 13 Aralık 2018’de Ankara’da yaşanan tren kazalarının ardından tartışmalar sürüyor. Stabilizasyon sistemi, demir yollarının özelleştirilmesi başlıca tartışma konularıyken TCDD’nin personel sayısında son yıllarda meydana gelen yüksek oranlı azalma da dikkat çekiyor.

Buna göre: TCDD ‘nin 2016 Faaliyet Raporu’na göre toplam personel sayısı 24385. 2017 raporunda ise personel sayısı 9377’ye geriledi.

Peki personel sayısındaki bu sert düşüş neden yaşandı ve bu durumun TCDD faaliyetlerine etkisi nasıl oldu? Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Başkanı Hasan Bektaş’a sorduk: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.