Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezai Temelli: “Yerel seçimlerde insanlar AKP’ye mahkûm olmasın diye çalışacağız”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında konuştu. Temelli’nin gündeminde Suriye’ye yapılacak olan operasyon, asgari ücret ve yerel seçimler vardı.

Temelli, asgari ücretle ilgili “Açıklanan rakam sorunun süreceğini gösterdi. Dolar bazında asgari ücret geçen sene daha yüksekti. Asgari ücret arttı ama satın alma gücü düştü. Bakan çıkmış, çocuk başına 45 lira yardımı iyi bir şeymiş gibi anlatıyor bir de. Asgari ücretin açıklandığı bugünler aynı zamanda 17-25 Aralık’ın da yıl dönümü. Fakat ne oldu, kovuşturmaya yer olmadığı kararı çıkardılar. Bu konuyu da unutmadık. Adalet bu ülkeye geri döndüğünde bu yolsuzlukların hesabını soracağız” dedi.

“Dur deme zamanıdır”

Yerel seçimlere dair de açıklamalarda bulunan Temelli, şöyle konuştu: “Tüm ittifak güçlerimizle çalışacağız. İnsanlar AKP’ye mahkûm olmasın diye çalışacağız. Ulaştırma Bakanı sinyalizasyon şart değil diyor. 3. Havalimanı, yazlık havalimanı. Yağmur yağınca uçak inemiyor. Milyonlarca lirayı orada betona gömdüler. Yandaşlarını zengin ettiler, halkın hesap sormasını zulümle engellediler. Bu zihniyet bu ülkeyi uçuruma sürüklemeye devam ediyor. Buna dur deme zamanıdır. Bu ülkeyi kayyımlardan kurtarma zamanıdır. Bakın tüm kayyımlar yolsuzluklara karıştı.”

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen çıkışı

Ülkenin adaletsiz bir şekilde yönetildiğini söyleyen Temelli sözlerini şöyle sürdürdü: “Her gün birine cumhurbaşkanına hakaretten dava açılıyor. Çok alıngan. Çünkü kendi halklarından korkan bir cumhurbaşkanı. Her ay ortalama 500 kişi cumhurbaşkanına hakaretten savcı karşısına çıkıyor. Başka ülkelerde akademisyenler, bilim insanları el üstünde tutulurken, bizim ülkemizde barış istedikleri için cezalandırılıyor. Bakın Şebnem Korur Fincancı’ya. Bir başka hukuksuzluk Demirtaş hakkında verilen AİHM kararının uygulanmaması oldu. AİHM kararı bekletilirken, yüksek yargı alelacele karar verdi.”

Temelli, HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevine de değinirken, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in gözaltına alınmasıyla ilgili şunları söyledi: “Bir bakan çıkmış ‘Tutuklu gazeteci yok’ diyor. Tutuklu gazeteciler bir yana, şimdi de Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hedefe konuldu. Haberlere de yasak getiriliyor. O kadar geniş bir yasak listesi var… TİP Milletvekili Barış Atay’ın ‘Diktatör’ oyunu da bir kez daha engellendi. Tüm diktatörlüğü yapıyor, diktatör diyeni engelliyor. Ne diyeceğiz sana demokrasi havarisi misin? Sen diktatör heveslisisin.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.