Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya: “Esad hâlâ popüler, seçime girse mutlaka kazanır”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Suriye’de yedi yılı aşkın süredir devam eden iç savaşa rağmen Beşar Esad’ın popülaritesini kaybetmediğini ve Suriye’de seçimlerin düzenlenmesi halinde Esad’ın yeniden seçileceğini söyledi. 

Bogdanov, Bloomberg’e verdiği röportajda Beşar Esad için “O hâlâ popüler. Popüler olmasaydı, son birkaç yılın sonuçları farklı olurdu” dedi. Esad’ın gelecekte yapılacak olası seçimleri kazanıp kazanamayacağına ilişkin soru üzerine ise Bogdanov, “Bence kesinlikle kazanır” yanıtını verdi.

Bogdanov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yaptığı, “Demokratik seçimleri kazanması halinde Esad’la çalışmayı düşünebiliriz” açıklamasına ilişkin olarak da, “Bu çok önemli gelişmeden ötürü memnunuz” değerlendirmesini yaptı.

“Suriye’nin Arap Birliği’ne tekrar kabul edileceğine inanıyorum”

Bogdanov, iç savaşın başladığı 2011 yılında Suriye’nin üyeliğini askıya alan Arap Birliği’nin ülkeyi yeniden üyeliğe kabul etmesini beklediklerini de söyledi. Suriye’nin Arap Birliği’nden çıkarılmasının süreç içinde birçok sorun yarattığını belirten Bogdanov, Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir’in, geçen hafta Şam’da yaptığı resmi temaslara dikkati çekerek, el Beşir’in 2011’den beri Suriye’yi ziyaret eden ilk Arap lider olduğunu hatırlattı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.