Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Aktör Kevin Spacey’nin cinsel saldırı görüntüleri var

Taciz ettiği erkeklerin ifşaatlarından sonra kariyeri ağır darbe alan Amerikalı oyuncu Kevin Spacey, 7 Ocak’ta cinsel saldırı iddiasıyla ilgili olarak hâkim karşısına çıkacak. Öncesinde polis, 2016 yılında Massachusets eyaletinde bir barda gerçekleştiği ileri sürülen olayla ilgili video kayıtlarının bulunduğunu duyurdu. Videoyu davacı gencin çektiği belirtildi.

59 yaşındaki Spacey ise söz konusu iddiayı hafta başında sosyal medya hesabından yalanlamayı seçmiş, House of Cards adlı dizide canlandırdığı Frank Underwood karakterine bürünüp “Yapmadığım şeylerin bedelini kesinlikle ödemeyeceğim,” dediği bir video kaydını yayınlamıştı. Spacey suçlu bulunursa 5 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Massachusetts’te Spacey tarafından cinsel saldırıya uğradığı iddia edilen kişi, eski haber spikeri Heather Unruh’un oğlu. Unruh Spacey’yi, olayın yaşandığı tarihte 18 yaşında olan oğluna alkol ısmarlamakla ve sonra da oğlunu taciz etmekle suçluyor. Massachusetts’te yasal alkol tüketme yaşı 21.

Geçen yıl Amerikalı aktör Anthony Rapp, 1986 yılında 14 yaşındayken, Spacey tarafından cinsel tacize maruz kaldığını ifşa etmiş, ertesinde ünlü oyuncu hakkında başka taciz suçlamaları da gün yüzüne çıkmıştı. Rapp’in ifşası sonrasında yapım şirketi Netflix, Spacey’yi rol aldığı popüler televizyon dizisi “House of Cards”tan çıkarmış, Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi aktöre vermeyi planladığı Emmy Ödülü’nü geri çekmişti. Spacey’nin menajeri ve basın temsilcisi de aktörle yollarını ayırdıklarını açıklamıştı.

Rapp’ın ifşaatta bulunduğu Kasım 2017’den bu yana adeta inzivaya çekilen Spacey, o tarihten sonra ilk kez Frank Underwood karakterine bürünerek çektiği video ile kamuoyu önüne çıkmıştı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.