Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Apple, 20 yılın ardından ilk kez satış tahminlerini düşürdü

Apple, bu yıl satışa sunduğu yeni iPhone modelleri ve ABD’nin Çin ile yaşadığı ticaret savaşları nedeniyle 20 yıl sonra ilk kez satış tahminlerini aşağı çekmek zorunda kaldı.

Apple, ABD-Çin arasında bir süredir yaşanan ticaret savaşı gerginliği, Çin ekonomisindeki zayıflık, başta iPad Pro olmak üzere Apple Watch, AirPods’lar ve yeni iPhone modellerine ilişkin talebin azalmasını işaret ederek, yaklaşık 20 yıldır ilk kez gelir tahminlerini aşağı çekti.

Apple’ın CEO’su Tim Cook

Şirketin CEO’su Tim Cook, çarşamba günü yaptığı açıklamada, 29 Aralık’ta sona eren çeyrek dönemde yaklaşık 84 milyar dolarlık satış beklediklerini kaydetti. Önceki tahmin 89 milyar ile 93 milyar dolar aralığındaydı. Apple bir yıl önceki ilk mali çeyrek dönemde 88.3 milyar dolarlık satış yapmıştı. Analistlerin beklentisi ise 91.5 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Açıklanan tahmin, Cook’un 2011’de CEO’luğa getirilmesinden bu yana ilk kez tatil dönemini içeren çeyrekte yavaşlama rapor edeceği anlamına geliyor.

Cook’un yatırımcılara gönderdiği mektubun ardından, Apple hisseleri kapanıştan sonraki işlemlerde yüzde 8 geriledi. ABD borsası vadeli işlemleri de Wall Street’in zayıf seyirle açılmasına işaret etti. Nasdaq vadeli işlemleri yüzde 2.2 ve S&P 500 endeksinin vadeli işlemleri yüzde 1.3 geriledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.