Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Altan’ın avukatı Figen Çalıkuşu dilekçe eylemine başladı

Ahmet Altan’ın 6 aydır karara bağlanmayan dosyası için avukatı Figen Çalıkuşu bugün itibariyle dilekçe verme eylemine başladı.


Ahmet Altan’ın öncelik kararı alınmış, tekemmül etmiş başvuru dosyası “sadece” karara bağlanmak üzere 04 Temmuz 2018 tarihinden bu yana bekletiliyor, Çalıkuşu bugün itibariyle 6 aydır beklemede olan dosya için her gün Anayasa Mahkemesi’ne dilekçe verecek.


“Hak ihlâllerinin son bulması ve yeni hak ihlâllerinden geri durulması adına bugünden itibaren her gün bir dilekçe ile bu anlayışı tazelemeye ve hatırlatmaya devam edeceğim.” diyen Çalıkuşu, “Karar aşamasında olup başvurucusu tutuklu olan bir dosyanın aylarca Anayasa Mahkemesi Genel Kurul’da bekliyor olması, Mahkemenin tarihinde rastlanır bir durum değildir ve bu hâli ile yeni bir hak ihlâli daha belirmektedir.” diyerek bu durumun kendi içerisinde başka bir hak ihlali yaratmasına dikkat çekti.

Ne olmuştu?

Bugün başvurunun AYM GK’da görüşülmediği 184. gün, Ahmet Altan’ın sadece karara bağlanmak üzere Genel Kurul’a gönderilen dosyasının 6 aydır sonuçlanmaması üzerine avukatı Figen Çalıkuşu, geçtiğimiz günlerdeki söyleşimizde bugün başlayacağı dilekçe verme eyleminden bahsetmişti. Çalıkuşu bugün itibariyle eylemlerine başladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.