Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da yüzlerce siyasetçinin kişisel bilgileri siber saldırıyla ifşa edildi

Almanya’da çeşitli siyasi partilere mensup çok sayıda siyasetçinin kimlik bilgileri bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilip internette paylaşıldı. Kimlik bilgileri ifşa olan kişiler arasında Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de bulunuyor.

Der Spiegel’in haberine göre; hacker saldırısı, aşırı sağ ve popülist bir parti olan Almanya İçin Alternatif’in (AfD) mensubu siyasetçiler dışında hemen tüm siyasi partilerden siyasetçileri hedef aldı. Saldırının kurbanları arasında eyaletlerde görev yapan yerel siyasetçilerin, bazı sanatçı ve gazetecilerin yanısıra Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de yer alıyor.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin bir Twitter hesabından ifşa ettikleri kişisel bilgiler arasında siyasetçilerin ev adresleri, cep telefonu numaraları, mektuplar, aile üyelerinin kredi kartı bilgileri, faturalar ve kimlik bilgilerinin dışında görevleri ve mensubu olduğu partiler hakkında dokümanlar da bulunuyor. İfşa edilen bilgi ve belgelerin bir kısmı ise oldukça eski tarihlere ait.

Öte yandan; ifşa faaliyetinin haftalar öncesinden gerçekleştiği ancak dün farkedildiği de haberde yer verilen bilgiler arasında.

Hamburg kentinden yapıldığı belirtilen saldırıyı hangi grup ya da kişilerin gerçekleştirdiği ve saldırının gerekçesi ise henüz belirlenmiş değil.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.