Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Belçika, Valon bölgesinde helal ve koşer et kesimini yasakladı

Redaction.media’nın haberine göre, Belçika Parlamentosu 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere Valon bölgesinde helal ve koşer et kesimini yasakladı. Bu karar bölgedeki Müslüman ve Yahudi topluluklarının tepkisine neden oldu. Haberin özetini paylaşıyoruz:

Belçika’da yeni çıkarılan yasalara göre, hayvanlar artık öldürülmeden önce uyutulacak ve kesim daha sonra yapılacak. Ancak helal ve koşer et kesiminde bu tür bir hazırlık yasaklanmış durumda.

Belçika’daki Müslüman ve Yahudi toplulukları bu karardı kendi hayat tarzlarına karşı bir tehdit olarak değerlendirdi. Yahudi din adamı ve Avrupa Yahudi Derneği Başkanı Menahem Margolin bu kararın kendileri için son derece üzücü olduğunu söyledi.

Et kesimi ile ilgili tartışma Belçika’da 2017 yılından bu yana devam ediyordu. Bu alanda yapılan tartışmalar ve söylemler ülkedeki Müslüman ve Yahudi topluluklarında tepki yaratıyordu.

Valon bölgesi, Belçika’nın üç federal bölgesinden biri ve ülkenin güneyinde yer alıyor. Belçika’nın nüfusu yaklaşık olarak 11.5 milyon ve bunun yüzde 5’i Müslümanlardan ve yüzde 0,4’ü Yahudilerden oluşuyor. Helal ve koşer et kesimi ile ilgili tartışmalar Avusturya, Hollanda, Polonya ve İsviçre’de de yaşanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.