Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de bir bakımevinde 10 senedir komada olan kadın doğum yaptı; polis suçluyu arıyor

Amerika’nın Phoenix şehrinde 10 yıl önce komaya giren ve özel bir bakımevinde bitkisel hayatta yaşamını sürdüren kadının doğum yapması üzerine polis soruşturma başlattı.

10 yıl önce girdiği havuzda boğulmak üzereyken kurtarılan kadın, bitkisel yaşamda olduğu sırada bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Sağlık kuruluşunun çalışanları, hasta kadının doğum sancılarından dolayı inlemesine kadar hamile olduğunu fark etmemiş. Kadının hamile olduğunun anlaşılması üzerine doğum için hastaneye kaldırılmış.

Phoenix Polis departmanı soruşturma başlattı

Arizona eyaleti erkek şiddeti mağdurlarını temsilen avukat Tasha Menaker, yetkililerden bakımevindeki tüm erkek çalışanlardan DNA örneği alınmasını istedi. Sağlık kurumu, çalışanlarının DNA testine tabi olup olmadığını açıklamazken, hastalarının güvenliğinin kendileri için çok önemli olduğunu ve kadını taciz eden kişinin bulunması için polis ile koordineli bir şekilde çalışacaklarını söyledi.

Olayın gerçekleştiği Hacienda HealthCare Bakımevi eyaletin sağlık hizmetinde lider kurumlarından bir olarak tanınıyor. Zihinsel ve fiziksel gelişim bozuklukları olan kişilere ve kronik hastalıkları bulunanlara sağlık hizmetleri sunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.