Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li en genç kadın Kongre üyesi, sahte çıplak fotoğrafını yayınlayan siteye ateş püskürdü

ABD Kongresi’nin Demokrat Partili üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, Cumhuriyetçi Parti’ye yakınlığıyla bilinen Daily Caller adlı haber sitesinde yayımlanan ve kendisine ait olduğu iddia edilen sahte çıplak kadın fotoğrafına büyük tepki gösterdi.

ABD siyasetinin yükselen isimlerinden, Demokratik Sosyalistler hareketi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, çıplak bir kadın fotoğrafını kendisine atfederek yayımladığı için sağcı haber ve görüş sitesi Daily Caller’a ateş püskürdü. “İşte bazı kişilerin Alexandria Ocasio-Cortez’in çıplak selfie’si olarak nitelediği fotoğraf” başlığı ile yayımlanan ve küvetteki bir kadının çıplak ayaklarının göründüğü fotoğraf, sitede yayımlanmadan bir ay önce de Reddit’te paylaşılmıştı.

Ocasio-Cortez, perşembe günü paylaştığı bir tweette “Cumhuriyetçilerin tüm hafta ağızlarından köpükler saçtığını” ve benzer bir hareketin “an meselesi” olduğunu söylerken, “lider konumundaki kadınların hayatının her zaman daha fazla didik didik edildiğini” vurguladı.

Aynı zamanda İngiliz gazetesi Daily Mail’i de topa tutan Ocasio-Cortez, bu gazetenin de erkek arkadaşının akrabalarının evine muhabir göndererek, kendilerinden “para karşılığı” haber istediğini söyledi.

Temsilciler Meclisi’nin New York üyesi olan 29 yaşındaki Ocasio-Cortez, Kongre’ye seçilen en genç kadın temsilci unvanını taşıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.