Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en zengin çifti boşanıyor

Amazon’un CEO’su Jeff Bezos ve eşi MacKenzie Bezos, 25 yılın ardından boşanıyor. Çift, boşanmalarını geçen çarşamba günü Bezos’un Twitter hesabından yayınlanan ortak bildirileriyle açıkladı. 
Bildiride “…Uzun bir dönemin dönemin ardından ayrılmaya ve hayatlarımızı bundan sonra arkadaş olarak paylaşmaya karar verdik (…) Birbirimizi bulmuş olduğumuz için kendimizi çok şanslı sayıyoruz ve evli kaldığımız her bir yıl için birbirimize müteşekkiriz (…) 25 yıl sonra ayrılacağımızı bilseydik de aynı şeyi yine yapardık” ifadeleri yer aldı. Çift, açıklamada ayrıca, ebeveyn, arkadaş, iş ortağı ve macera arayan bireyler olarak birlikte çalışacakları günleri iple çektiklerini belirtti.

54 yaşındaki Bezos ve 48 yaşındaki MacKenzie, 90’lı yılların başında, New York merkezli D. E. Shaw Yatırım Fonu’nda çalıştıkları sırada tanışmış ve evlenmişlerdi. İkili kısa bir süre sonra Seattle’a taşınmıştı; Bezos dünyaca ünlü uluslararası çevrimiçi alışveriş sitesi Amazon’u burada kuracaktı. 


Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Bezos bugün 137 milyar dolar değerindeki servetiyle dünyanın en zengin insanı. Bu da boşanmanın maliyetli olacağı anlamına geliyor. Çiftin dört çocuğu bulunuyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.