Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Türkiye, Kürt kardeşlerimizin de devletidir”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“CHP milletin kendisinden ısrarla uzak duruyor”

“CHP, 2014 mahalli seçimlerini FETÖ’cülerin verdiği malzemelerle yürütmüştü. Baktı ki FETÖ’cüler tek başına yetmiyor, şimdi onun yanına PKK’lıları hamur tutkalı ile bir araya getirilmiş birilerini daha aldılar. CHP milletin kendisinden ısrarla uzak duruyor. Milleti ikna edip oyunu alarak, yani demokrasi içinde iktidara gelmeyi akıllarından dahi geçirmiyorlar.”

“Kürt kardeşlerimize sesleniyorum: Bu oyuna gelmeyin”

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu ülkede yaşayan herkesin, Türk’ü ile Kürt’ü ile Arap’ı ile tüm kardeşlerimizin devletidir. Hangi inanç grubundan olursa olsun hepsinin devletidir. Biz ülkemizde asla bu tür ayrımcılıklara müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyiz. Kürt kardeşlerimize sesleniyorum: Bu oyuna gelmeyin. PKK’nın desteğindeki terörden beslenen siyasi partilere, onların yandaşlarına oylarınızı vererek zayi etmeyin. Türkiye Kürt kardeşlerimizin de devletidir. Bize Suriye’de niye varsınız diyenler oluyor, Bay Kemal gibi. Tarih bilmezler, cinsini cibilliyetini bilmezler, bu işten anlamazlar.”

“Bizim tarafımızdan oluşturulacak güvenli bölge Trump tarafından da ifade edildi”

“Amerika ile Suriye meselesinde uzunca süre farklı yaklaşımlara sahip olduk. Bu bizi üzdü. Neden üzdü? Çünkü biz stratejik ortağız. Özellikle Obama döneminde bize verilen sözlerin yerine getirilmemesi ile ilişkimiz zehirlendi. Sayın Trump’ın başkan seçilmesinin ardından, kendisinin Suriye konusunda farklı düşünmesi bizi memnun etti. Biz hazırlıklarımızı yaptık. Geçtiğimiz ay tam hazırlıklarımızı bitirip son kez sahaya çıkmaya hazırlanırken Sayın Trump ile bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Trump, Suriye’den çekileceğini gayet net bir şekilde bize ifade etti. İlerleyen süreçte ABD ile Suriye konusundaki ilişkilerimizin olumlu yönde seyrine sıcak bakmayan yönetimdeki bazı isimlerin değişmesi bizi memnun etti. Ne var ki dün Sayın Trump’ın kişisel sosyal medya hesabı üzerinden verilen bazı mesajlar bizi üzdü. Dün tekrar görüştük. Sayın Trump ile tarihi önemde bir anlayış birliğine vardık. Gayet müspet bir görüşme oldu. Bizim tarafımızdan oluşturulacak güvenli bölge kendisi tarafından da ifade edildi. Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edecektir, yeter ki bizim hassasiyetlerimize riayet edilsin.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.