Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü model Gisele Bündchen, çevre politikalarını eleştirdiği için “kötü Brezilyalı” oldu

Brezilya’da göreve gelen aşırı sağ Bolsonaro hükümetinin Tarım Bakanı, ünlü model Gisele Bündchen’in çevre politikalarına yönelik eleştirilerinin ülkesinin imajını zedelediğini ve modelin “kötü bir Brezilyalı” olduğunu söyledi.

Brezilya’nın aşırı sağcı Bolsanaro hükümetinin Tarım Bakanı Tereza Cristina Dias, çevre alanında Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi olan Gisele Bündchen’in, BM yerine ülkesinin zirai kalkınması için çalışması gerektiğini savundu.

Bir radyo programına katılan Dias, Bündchen’in hükümetin çevre projelerini eleştirerek halkla ilişkiler problemi yarattığını söyledi. Dias “Brezilya’nın imajı ile neler yaptıklarını anlamak güç. Bir nedenle gidip, Brezilya ve sanayisi ile ilgili doğru olmayan bir resim çiziyorlar. Üzgünüm Gisele Bündchen, gerçekleri bilmeden Brezilya’yı eleştirmemelisin. Bir elçi olup, ülkenin doğasına sahip çıktığını söylemelisin. Ülkenin bu alanda küresel öncü olduğunu savunmalısın” dedi.

Bündchen, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun çevre ve tarım bakanlıklarının birleştirilmesine yönelik teklifine karşı olduğunu belirtmiş ve birleşmeyi, geri dönüşü olmayan muhtemel bir felaket olarak nitelendirmişti.

38 yaşındaki model temiz sular projesinde çalışmış, Küresel Çevre Vatandaşlığı ödülü sahibi bir aktivist olarak, 2017’de eski Brezilya hükümetini “yağmur ormanlarını özel sektöre açık artırmayla satmakla” suçlamış ve konuyla ilgili bir bilinç oluşturulmasında kilit rol oynamıştı.

Balsonaro hükümeti ise, yağmur ormanlarının gelişime açık tutulması gerektiğini söyleyerek çevrecilere karşı sert yaklaşımlarda bulunuyor. Bolsonaro aynı zamanda, 2015’te imzalanan Paris İklim Anlaşması’ndan çekilebileceklerini de duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.