Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya’da 110 metrelik kuyuya düşen çocuğu kurtarma çalışmaları beşinci gününde

İspanya’da geçen pazar günü, ailesiyle gittiği bir piknik esnasında, 110 metrelik kuyuya düşen 2 yaşındaki Julen’i kurtarma çalışmaları beşinci gününe girdi.

Kalabalık bir kurtarma ekibi zorlu arazi ve kötü hava şartlarında zamana karşı yarışıyor. Ekip pazartesi Julen’in şeker kutusunu ve yine ona ait olduğu doğrulanan saç telini bulmuştu. Ancak henüz küçük çocuğa ait bir ses kaydı veya video görüntüsü alınabilmiş değil.

Perşembe günü ise, kurtarma ekipleri çocuğun düştüğü düşünülen sondaj deliğine biri dikey diğeri yatay olmak üzere iki yeni tünel kazmaya başladı. Ekipten uzman bir mühendis, bu çalışmanın bir aya yakın zaman alabileceğini, fakat durumun aciliyeti de düşünülerek, var güçleri ile çalıştıklarını ifade etti.

Aile Julen’in yaşadığına dair umudunu korurken, destek olmak amacıyla Totalan’daki kurtarma alanına gelen yüzlerce insan, pankartlarla umut ve dayanışma mesajları vermeye devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.