Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Hatırlayan Şehir: Taksim’den Sultanahmet’e Mekan ve Hafıza” kitabının yazarlarıyla söyleşi

Geçmişte yaşanan hak ihlallerine ilişkin hakikatlerin ortaya çıkmasına, toplumsal hafızanın güçlenmesine ve bu ihlallerden etkilenenlerin adalete erişmesine katkı sağlamak hedefleriyle 2011 yılında kurulmuş olan Hafıza Merkezi’nin son yayını “Hatırlayan Şehir: Taksim’den Sultanahmet’e Mekan ve Hafıza” üzerine kitabın yazarlarından Asena Günal ve Murat Çelikkan ile konuştuk. Kitapta, Taksim’den Sultanahmet’e birçok mekanın ve mimari yapının politik tarihine şahitlik ederken aynı zamanda bir gezi rehberi tadında o mekanların kültürel ve sanatsal hikayelerini bulmak da mümkün. Yazarlarımız kitabı ayrım gözetmeksizin herkes için okunabilir bir eser niteliğinde yazdıklarını söylüyor. Henüz raflarda yerini almamış olsa da, bir web sitesi aracılığıyla kitabın interaktif haritasına ulaşmak mümkün. 

Kamera & Kurgu: Barışcan Yalçın

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.