Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’da yılanlar, aşırı sıcaklar sebebiyle evlerin banyolarına sığınıyor

Avustralya’daki aşırı sıcaklar yılanların yaşam alanlarını da etkiledi. Sıcak havalarda daha görünür olan yılanlar, ilkbahar ve yaz sezonuyla daha soğuk ve nemli yerler olan evlerin banyo ve tuvaletlerine sığınmaya başladı. Meteoroloji Bürosu’na göre, 1910’dan bu yana iklimi 2 derece ısınan Avustralya’da en sıcak 10 yıl arasından 8’i son 13 yılda gerçekleşti. Bu sıcaklık artışı ise iklimi kuraklığa ve orman yangını gibi yıkıcı etkileri olan sıcak hava dalgalarına daha açık hale getiriyor.

Perşembe günü Güney Avustralya’nın Adelaide kentinde sıcaklıklar 47 dereceye yükselirken bu, eyalet başkentleri arasında görülen en yüksek sıcaklık oldu.

Yaklaşık 140 farklı karayılan türüne ev sahipliği yapan Avustralya’da bu yılanların görünürlüğü aşırı sıcaklarla birlikte artmaya devam ediyor. The Washinghton Post’un haberine göre, Queensland’da yılan avcısı olan Luke Huntley, geçen hafta 2 metrelik bir pitonu banyodan uzaklaştırırken, başka bir ev sahibinin ise klozetine dolanan küçük bir ağaç yılanını çıkardı. Huntley yılanların yalnızca serinlemek için değil su bulmak için de tuvaletleri tercih ettiğini belirtti.  

Araştırma görevlisi Timothy Jackson ise konuyla ilgili olarak, dikkatli ve özenli hareket edildiği müddetçe endişe edilecek bir şey olmadığını belirtirken, yılanların amacının insanlara zarar vermek veya evcil hayvanları avlamak değil, aşırı sıcaklarda serinlemek olduğunu vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.