Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oscar de la Renta’nın keşfettiği gizli hazine

The New York Times’ın haberine göre, dünyanın en lüks elbiselerini tasarlayan moda devlerinden Oscar de la Renta’nın bu hafta Paris’te açmak istediği yeni butikte, 17. yüzyıldan kalma bir tablo bulundu.

Tabloda özenle giyinmiş aristokratlar, at üstünde Kudüs’e girerken görülüyor. Markanın baş yöneticisi Alex Bolen haberi alır almaz New York’tan Paris’e, tabloyu görmeye gitti.

Tuval üzerine yapılan çalışmaları denetleyen Nouvelle Tendance’den restorasyon uzmanı Benoît Janson, tarihi değeri ve kalitesi ile tablonun hayli nadir bir parça olduğunu belirtirken, uzun yıllar Dior’da çalışmış mimar Nathalie Ryan şaşkınlığını şöyle dile getirdi: “Bazen kaleler üzerinde çalışırken bir şey bulursun ama genellikle gizli bir şömine ya da İtalya’da bir fresk. Fakat bir apartmanda, bir mağazada böyle bir şey görüldüğüne hiç şahit olmamıştım.”

Cabinet Turquin’den sanat tarihçisi Stephane Pinta ise tuvalin yaratıcısının, 1674 yılında 14. Louis’nin ilk ressamı ve Versay Sarayı’nın iç tasarımcısı Charles Le Brun ile çalışmış bir ressam olan Arnould de Vuez olduğunu belirledi.

Butiğin bulunduğu bina 19. yüzyılda inşa edilmiş. Binanın sahibi olan ailenin üyeleri halen binada yaşıyor. Eserin kim tarafından ve neden duvara yapıştırılıp üstünün kapatıldığı ise henüz bilinmiyor.

Firma, Paris’teki butiği önümüzdeki bahar sezonunda açmayı planlarken, yapılan keşif sebebiyle iç mekanda değişiklikler yapılabileceği ve güvenliğin de artırılacağı belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.