Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Bikinili dağcı” olarak tanınan Tayvanlı Gigi Wu, düştüğü dağda donarak öldü

Tayvan’nın Yushan Milli Parkı’ndaki 4.000 metreyi geçen zirvelerden birine tırmanmayı hedefleyen 36 yaşındaki dağcı Gigi Wu, 19 Ocak Cumartesi günü 20-30 metrelik bir yükseklikten düştü. Bacaklarını hissetmeyen Wu, uydu telefonuyla yetkililere ulaşıp yardım istedi.
Wu’nun imdat çağrısı üzerine ilk aşamada helikopterle başlatılan kurtarma çalışması kötü hava şartları sebebiyle başarısızlıkla sonuçlandı. Arama kurtarma çalışmalarına bölge rehberleriyle devam eden yetkililer dağcının cansız bedenine pazartesi günü ulaştı.

Hipotermiden öldüğü düşünülen Wu’nun bedeni salı günü henüz soğuk, fırtınalı hava ve engebeli tırmanış rotası sebebiyle dağlık alandan çıkartılamamıştı. Tayvan’da ülke genelinde tropikal iklimi hakim olsa da, olayın yaşandığı dağlık bölge ve irtifalarda dereceler kış aylarında sıfırın altında seyrediyor.

En az 100 zirveye tırmanıp bikinili poz vermişti

Sosyal medyada, çıktığı dağların zirvelerinde verdiği bikinili pozlarla ünlü olan Wu, tırmanışlarını dağcı kıyafetleriyle gerçekleştiriyor ancak zirvede ünlü bikinili pozlarını veriyordu. Bazı takipçilerinin dağcılık tecrübesini sorguladığı Wu’nun yeterli bilgi ve deneyime sahip olduğu kabul ediliyordu. Gerekli önlemleri aldığı ve doğru dağcılık malzemelerini kullandığı görülebiliyordu. Wu bir röportajında, bugüne kadar en az 100 zirveye tırmandığını ve hepsinin zirvesinde ünlü bikinilerini giydiğini anlatmıştı. Bikinili pozlarının kaynağının ise kaybedilmiş bir iddia olduğunu anlatıyordu.

Wu’nun yardım çağrısının ardından kurtarma çalışmalarını canlı olarak takip eden hayranları, kurtarma ekibinden gelen kötü haber sonrası şok yaşamışlardı. 18 bin takipçisinin olduğu Facebook sayfası Wu için binlerce taziye yazısıyla doldu. Doğa sporu tutkunu birçok kadın Wu’ya kendilerine ilham kaynağı olduğu için teşekkür etti. “Barefootbikinihiker” adlı Instagram sayfası ise Wu’nun yakınları tarafından geçici olarak kapatıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.